Magyar stróman és egy pozsonyi fiktív cég állhatott a lekapcsolt óriási drogszállítmány mögött

2020. augusztus 5. - 09:37 | Belföld

A vámhatóság július elején rekordméretű drogfogással dicsekedett, ám az akciójuk mára inkább felsülésnek tűnik. Nem azért, mert nem volna igaz, hogy kb. 1,5 tonna kábítószert foglaltak le, mely Mexikóból érkezett, hanem azért, mert ezzel, illetve az ügyről való tájékoztatással meghiúsult a címzettek leleplezése.

Magyar stróman és egy pozsonyi fiktív cég állhatott a lekapcsolt óriási drogszállítmány mögött
A Pénzügyi Hatóság által korábban közzétett felvételek

A SME már korábban is írt róla, ahogy mi is, hogy az egyébként már két és fél hónappal ezelőtt történt akció során a vámosok egy speciálisak kiképzett rendőrkutya segítségével bukkantak másfél tonna pervitinre a kamion rejtett fémtartályaiban. Az anyag értéke 300 millió euró, adagokra csomagolva becslések szerint 2 milliárd euróért értékesíthető a feketepiacon. A kamion Mexikóból a horvát Rijeka kikötőjén keresztül érkezett Szlovákiába, a nyitrai vámraktárban ellenőrizték.

Az esetről már május 22-én tájékoztatott a Joj TV, ám akkor még csak minimálisan 400 kilogramm pervitinről volt szó. A Pénzügyi Hatóság akkor kirakott egy rövid hírt a Facebook-oldalára egy drogcsempész bandáról, amit azonban rövid időn belül le is vettek és a médiát arra kérték, hogy egyelőre ne foglalkozzanak vele. Másfél hónappal később, július hetedikén jött a nagy bejelentés a hatalmas drogfogásról, amit rendkívüli sikerként értékeltek, de megint csak nem sokáig.

A vámosok fellépése ugyanis meghiúsíthatta, hogy leleplezzék a szállítmány címzettjeit, és a beavatkozásukat most a belügyminisztériumi főfelügyelőség ellenőrzi. A kamion útját vélhetően kontrollált szállítmányként kellett volna figyelemmel kísérniük, míg meg nem érkezik a címzetthez.

Mivel azonban lekapcsolták, erre már nem volt mód később. Petra Friese szóvivő közölte, köztisztviselői feladatok ellátásának elmulasztása ügyében ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás.

A szállítási dokumentumokból ugyan kiderül, hogy milyen cég rendelte, ez az információ azonban nem igazán bizonyul hasznosnak a nyomozás tekintetében. A SME közölte, rendelkezésükre áll ez az információ, de nem közölték a cég nevét, mivel az ügyészség a tájékoztatás korlátozását kérte a folyamatban lévő nyomozati műveletekre hivatkozva, azzal is érvelve, hogy a széleskörű tájékoztatás veszélybe sodorhatja a nyomozást vagy emberek életét.

Ugyanakkor már az első információkból kiderült, hogy a kamion egy bolgár gyökerekkel rendelkező magyar által vezetett cég rendelte. A szállítási papírokon szereplő cég székhelye Pozsony szélesebb belvárosának egyik lakóházában van, egyetlen tulajdonosa és egyben ügyvezetője pedig a SME közlése szerint az említett magyar állampolgár, aki viszont a legnagyobb valószínűség szerint csupán stróman.

A lap közölte azt is, hogy ugyanezen a címen több céget is bejegyeztek, más-más magyar állampolgárságú személyekkel az ügyvezetői poszton. A vitatott cég ügyvezetői posztjára 2019 novemberében került ez az állítólagos stróman, ekkor változott a cég neve és székhelye is. A Finstat portál szerint ugyanakkor a cég 2013 és 2018 között volt aktív, tavaly már nem.

A cégnek van egy weboldala is, melyen feltüntették, hogy az acéliparban tevékenykedik. A cég képviselői között három személyt tüntettek fel, köztük az említett magyarral, a mellettük szereplő képek azonban az internetről lettek lehúzva, és szerepelnek más fiktív cégeknél is.

A magyar fickó Szlovákiában más cégben nem szerepel, Csehországban viszont egy olyan prágai cégnél található meg a neve, amelyet az ottani Pénzügyi Hatóság megbízhatatlanként jelölt meg.

(SME)