Magyar-szlovák: a magyarok után a szlovákok is zárt kapus büntetést kaptak

2019. szeptember 22. - 08:58 | Sport

Úgy néz ki, hogy a Magyarország-Szlovákia Eb-selejtezőn történtek miatt nemcsak a magyar, hanem a szlovák félnek is viselnie kell a következményeket.

Magyar-szlovák: a magyarok után a szlovákok is zárt kapus büntetést kaptak
Fotó: TASR

Amint arról beszámoltunk, az UEFA megbüntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ), amelynek 65 ezer eurós bírság befizetése mellett zárt kapuk mögött kell megrendeznie az Azerbajdzsán elleni október 13-i Európa-bajnoki selejtezőt.

A szövetség fellebbezést nyújt be az UEFA felé a döntéssel kapcsolatban, és ezzel párhuzamosan kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók beazonosítását. Az MLSZ úgy döntött, hogy a Slovanhoz hasonlóan, az azeriek elleni mérkőzésre 14 év alatti utánpótlás-játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik egy Eb-selejtezőhöz illő szurkolói hangulatot teremteni.

Szombaton este az RTVS arról számolt be, hogy a szlovák fél sem ússza meg a büntetést, így a jelek szerint a Szlovákia-Wales Eb-selejtezős mérkőzés is zárt kapuk mögött zajlik majd le.

Vasárnap a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) a hivatalos honlapján megerősítette, hogy a zártkapus büntetés mellett az UEFA 20 ezer euróra bírságolta a szövetséget a szurkolók viselkedése miatt.

„Olyan ítéletről van szó, amely ellen a SFZ fellebbezést nyújthat be, éppen ezért kihasználunk minden jogi lépést, hogy a szlovák válogatott nézők előtt játszhassa le fontos mérkőzését Wales ellen”

– áll a szlovák szövetség oldalán.

Emellett biztosítják azokat a szurkolókat, akik már vásároltak belépőt a mérkőzésre, hogy nem veszítik el pénzüket. Amennyiben a zárt kapus büntetés végleg érvénybe lép, a SFZ tájékoztatni fog róla, hogy a szurkolók hogyan kaphatják vissza a jegyek árát.


-para-