Magyar-szlovák: Rendőrsorfal választotta el a szlovákiai magyarokat a szlovákoktól, kifütyülték a szlovák himnuszt (Videó)

2019. szeptember 10. - 11:37 | Sport

Nem épp tiszteletre méltó cselekmény, hogy a magyar-szlovák Eb-selejtezőn hallani lehetett, ahogy a magyar szurkolók, köztük a szlovákiai magyarok is kifütyülték a szlovák himnuszt. Erre hívta fel a figyelmet a Pluska bulvárportál is.

Magyar-szlovák: Rendőrsorfal választotta el a szlovákiai magyarokat a szlovákoktól, kifütyülték a szlovák himnuszt (Videó)
Fotó: Nový Čas
Kapcsolódó anyagok:
Kikapott otthon a magyar válogatott a szlovákoktól, a harmadik helyre csúsztak
Fotók a magyar-szlovák Eb-selejtezőről

Különleges mérkőzés volt ez olyan szempontból is, hogy a szlovákiai magyarok a vendégszektorban kaptak helyet, ugyanott, ahol a szlovák szurkolók is, holott előre tudni lehetett, hogy a két tábor egyazon szektoron belül más csapatnak fog szurkolni.

"Számítottunk rá, hogy ez problémát jelenthet, ezért kértük a rendőrség segítségét ehhez a szektorhoz" - jegyezte meg a Šport.sk kérdésére Jozef Kliment, a Szlovák Futballszövetség főtitkára.

A szlovákiai magyarok a magyar szurkolókhoz hasonlóan többnyire feketébe öltöztek, a vendégszektorba azonban nem vihettek be magyar állami szimbólumokat, ezt ugyanis az UEFA szabályai tiltják. Mondjuk a fenti felvétel nem éppen erről tanúskodik...

Fotó: Pluska.sk

Kliment hozzátette, szlovákiai magyarokról van szó, akik legális úton jutottak belépőhöz, és nem tehettek mást, minthogy rendőrsorfallal válasszák el őket a szlovákoktól.

A mérkőzés elején, amikor a csapatok felálltak, és lejátszották a két ország himnuszát, a szlovákot a magyar szurkolók kifütyülték.

A Pluska cikkének szerzőjét ez olyannyira sokkolta, hogy megeresztett egy olyan kijelentést is, amitől legfeljebb csóválhatjuk a fejünket. "Nem titok, hogy ezek az emberek nem titkolják, hogy inkább magyarnak érzik magukat, mint szlováknak, és ez ma is beigazolódott..." Na, kérem szépen!

(Pluska, Nový Čas, Šport.sk)