Magyarok és szlovákok közösen forgatnak: folytatódik a Mária Terézia

2018. június 5. - 17:39 | Kultúra

Folytatást kap a Mária Terézia című történelmi minisorozat, amely a nézők körében rendkívüli népszerűségnek örvendett.

Magyarok és szlovákok közösen forgatnak: folytatódik a Mária Terézia
Fotó: betafilm.com

Erről egyezett meg a három közszolgálati televízió – az RTVS, a ČT és az ORF – a Beta Film produkciós irodával. „A magyar MTVA is tervezi, hogy csatlakozik” – tájékoztatott Erika Rusnáková, az RTVS szóvivője kedden.

A forgatókönyveket ezúttal is Mirka Zlatníková írja, a rendezői székbe pedig Robert Dornhelm ül vissza. A főszereplők is változatlanok maradnak. Mária Teréziát Marie Luise Stockinger, férjét, Lotharingiai Ferencet pedig Vojtěch Kotek alakítja majd.

A forgatókönyvek várhatóan őszre készülnek el, ezt követően választják ki a forgatási helyszíneket, illetve kezdik meg a szereplőválogatást. A cselekmény az előző részekhez képest néhány évvel később fog folytatódni. A minisorozat forgatását jövőre kezdik meg, és az RTVS várhatóan 2019 karácsonyán tűzi műsorra a két új részt.

A Mária Terézia négy közszolgálati televízió – a szlovák RTVS, a Cseh Televízió, az osztrák ORF és a magyar MTVA – egyedi koprodukciójaként jött létre a legismertebb osztrák és magyar uralkodónő születésének 300. évfordulója alkalmából.

A minisorozat első részének premierjét az RTVS egyes csatornáján a 12+ korcsoportból 772 ezer néző látta, ami 28,8%-os piaci részesedésnek felel meg. A második részre 789 ezren voltak kíváncsiak ugyanebből a korcsoportból, ami 29,4%-os piaci részesedést jelent.

tasr

Címkék: Mária Terézia, RTVS