Magyarország átadja Szlovákiának a két szerbet, akik halálra vertek egy fiút Pozsonyban

2019. december 14. - 09:22 | Belföld

A Fővárosi Törvényszék elrendelte az átadási letartóztatását és átadását annak a két szerb férfinak, akiket az M1-es autópályán fogtak el egy Pozsonyban, a SzNF téren bántalmazott férfi halála miatt.

Magyarország átadja Szlovákiának a két szerbet, akik halálra vertek egy fiút Pozsonyban
Rendőrségi felvétel

A két férfi ellen a szlovák hatóságok bocsátottak ki európai elfogatóparancsot egy halált okozó testi sértés és garázdaság miatt. A magyar rendőrök európai elfogatóparancs alapján kedden vették őket őrizetbe.

A két férfi december 8-án, hajnalban Pozsonyban, a SzNF terénél bántalmazott egy közepesen ittas férfit. A sértett a sérülései és ittassága következtében a későbbiekben meghalt.

Mint írták: a Fővárosi Törvényszék az átadási eljárás során az európai elfogatóparancs végrehajthatóságának feltételeit vizsgálja, vagyis a bíróság abban nem hozhat döntést, hogy a terheltek az elfogatóparancsban szereplő bűncselekményeket valóban elkövették-e.

A Fővárosi Törvényszék a végzésében megállapította, hogy az elfogatóparancs teljesítésének feltételei fennállnak, így elrendelte a két férfi átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását a szlovák igazságügyi szerveknek.

A végzés végleges, így a két férfit tíz napon belül át kell adni. Ha ezen időpontig nem veszik át őket, az átadási letartóztatásuk megszűnik.

MTI

Címkék: emberölés, Pozsony