A magyarországi testvériskolával közösen emlékeztek és kirándultak a neratos diákok (FOTÓK)

2023. március 16. - 11:30 | Régió

A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola diákjai és kísérő tanáraik a Rákóczi Szövetség Diákutaztatási pályázatának köszönhetően, a március 15-ei nemzeti ünnephez kötődően, magyarországi testvériskolájukkal közös kiránduláson vettek részt.

A magyarországi testvériskolával közösen emlékeztek és kirándultak a neratos diákok (FOTÓK)
Az iskola felvételei - további képekért kattints!

Már korábban is számos közös programot szerveztek testvériskolájukkal, a szentendrei Petzelt József Technikummal és Szakképző Iskolával a Rákóczi Szövetségnek és az ERASMUS + programoknak köszönhetően. Megérkezéskor Énekes Rita, a szentendrei iskola igazgatónője nagy szeretettel üdvözölte a diákokat és a kísérő tanáraikat. Idén is tiszteletüket fejezték ki az 1848/49-es szabadságharc hősei előtt. Ennek tiszteletére, az emlékezés jegyében a két iskola diákjai közösen megkoszorúzták az iskolában található Petzelt József tábornok szobrát.

A városban tett közös séta során számos történelmi nevezetességet is megtekintettek. A délutáni órákban Budapest felé vették az irányt. Lehetőségük volt megtekinteni a Hősök terét és a Budai várat. A Budavári palota Budapest egyik legfőbb kulturális és turisztikai központja, egyben a volt királyi palota. Ezt követte a Halászbástya, amely Budapest egyik legismertebb műemléke, a páratlan budapesti panoráma miatt a legjelentősebb idegenforgalmi látványosságok közé tartozik. A kirándulásból nem maradhatott ki a Hősök tere, ahol a magyar történelem kiemelkedő alakjainak monumentális szobrai láthatók.

A testvériskolától a kora esti órákban búcsúztak. A dunaszerdahelyi iskola diákjai élményekkel gazdagodva a késő esti órákban érkeztek haza.

Mgr. Simon Veronika,
az iskola tanára