Magyarországi turisták kerültek bajba Szlovákia leghosszabb alagútjában

Tűzoltók intézkednek a branyiszkói alagútban, ahol egy autóbusznyi magyar turista került kellemetlen helyzetbe, amikor az emeletes buszukat váratlanul elöntötte a füst.

Magyarországi turisták kerültek bajba Szlovákia leghosszabb alagútjában
Fotó: Noviny.sk

Ahogy a szlovák hírügynökség fogalmaz, a közlekedési eszköz 92 külföldi utasának túlnyomó része magyar ajkú volt. A tűzoltók szóvivője elmondta, hogy a füst éppen akkor kezdett terjengeni a motorházból, amikor az emeletes autóbusz befutott  a majdnem öt kilométeres alagútba. A füst olyan intenzitással ömlött, hogy beszivárgott az utastérbe és az alagutat is ellepte. Ekkor már megállt a busz, az utasok pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt leszálltak róla. Amint megérkeztek a lánglovagok, a turistákat egy vészkijáraton keresztül kimenekítették egy biztonságos területre.

Egyetlen utas sérült meg a kellemetlenség során: az egyik turista sokkot kapott a tapasztaltaktól. A tűzoltóság a saját buszaival elszállította a turistákat az eredeti célállomásukra, a Rozsnyói járásban található Berzétére.

A branyiszkói alagút a D1-es autópálya része. 4975 m-es hosszával az ország leghosszabb alagútja, amelyik a Lőcsei és az Eperjesi járások között található.

tasr