Majdnem kiszabadult az ógyallai hármas gyilkosság elkövetője

Hét éve annak, hogy egy engedély nélkül tartott lőfegyverrel az ógyallai városi rendőr, Juhász Milan megölt három helyi romát és két másikat megsebesített. A Trencséni Járásbíróság hétfőn úgy döntött, feltételesen szabadon engedi az elítéltet, de az illetékes ügyész panaszt nyújtott be a határozattal szemben. Így a kérdés a kerületi bíróság elé kerül.

Majdnem kiszabadult az ógyallai hármas gyilkosság elkövetője
Fotó: SITA, Jozef Jakubčo

A városi rendőr 2012 júniusában, szolgálati időn kívül, egy szombati nap délelőttjén autóval megállt az ógyallai Komáromi utca egyik háza előtt, majd behatolt a népes család udvarába, ahol három férfit fegyverével halálosan megsebesített. Az elkövető, az akkor 51 éves férfi Ógyallán dolgozott városi rendőrként, de a komáromi járásbeli Szentpéterről származik. A község lakóit sokkolták az információk, elmondásuk szerint az elkövető soha nem volt agresszív és közkedvelt személynek számított. 

A bazini Speciális Büntetőbíróság 2013-ban kilenc évre ítélte Juhászt, és elrendelte az elmegyógyászati kezelését is. 

Most a járásbíróság úgy döntött, hogy öt év feltétellel szabadon bocsátható a gyilkos, hiszen ehhez mindhárom követelménynek eleget tesz: a büntetés háromnegyedét leülte, a fogvatartása idején példásan viselkedett és okkal feltételezhető róla, hogy feddhetetlen életvitelt folytat a későbbiekben.

Az ügyet ismerő szakpszichológus szerint a tettes mélyen megbánta a bűnét. Maga Juhász azt nyilatkozta, hogy várja őt a családja, szeretné az unokáit nevelni. "Igyekezni fogok normális életet élni, hiszen másképpen nem is lennék képes. Ami történt, az egy katasztrófa, amit soha nem követnék el újból."

TASR