Majdnem leégett egy ház Nagyfödémesen, a helyi önkéntesek mentették meg a mellette lévő boltot

2021. október 18. - 10:37 | Régió

Szombaton kora délután egy ház melléképületében keletkezett tűz Nagyfödémesen. A lángok átterjedtek a szomszédos bolt épületére is, de sikerült időben megfékezni - tájékoztatott Lena Košťáľová kerületi tűzoltószóvivő.

Majdnem leégett egy ház Nagyfödémesen, a helyi önkéntesek mentették meg a mellette lévő boltot
Helyszíni felvételek - Gőgh Ferenc polgármester Facebook-oldaláról

A 13 óra után történt tűzesethez a helyi önkéntes tűzoltókat, valamint a galántai és szeredi hivatásosokat riasztották, akik összesen négy technikával 10-en szálltak ki.

A lángok időközben a melléképületről átterjedtek a boltnak otthont adó épület tetejére is, ám ezt az önkéntes tűzoltók, illetve az alkamazottak gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült megállítani.

A ház, amelyben a tűz keletkezett, két lakóegységből állt, az egyik lángba borult, annak tulajdonosa nem volt otthon, a másikból pedig evakuálták az embereket.

A szóvivő kifejtette, hogy a tűz eloltásához két C típusú és két magas nyomású vezetéket használtak, miután likvidálták a tüzet, hőkamerával még átnézték a terepet, rejtett tűzfészkek után kutatva.

A tűz következtében az előzetes becslés szerint mintegy 37 ezer eurós kár keletkezett, a megmentett vagyon értéke azonban 150 ezer eurót tesz ki.

Az esetről a nagyfödémesi polgármester, Gőgh Ferenc is beszámolt a Facebook-oldalán, és köszönetet mondott a tűzoltóknak:

(parameter)