Majdnem minden szolgáltatása árát felviszi az Orange

2022. február 1. - 15:43 | Belföld

Az egyik legnagyobb Szlovákiai mobilszolgáltató, az Orange március 5-től emeli szinte minden szolgáltatása árát a régi és az új kliensek számára egyaránt. A változás a mobilelőfizetést, az internetes és a televíziós szolgáltatást érinti.

Majdnem minden szolgáltatása árát felviszi az Orange
Fotó: TASR

A szolgáltató azt állítja, hogy ugyan feljebb viszi a havi előfizetéseket a szolgáltatásokért, de szinte minden programban bővítés várható. Martin Hromkovič, az Orange szóvivője szerint az új szolgáltatások nagyobb adatmennyiséget, gyorsabb letöltési vagy küldési sebességet tartalmaznak.

Az Orange 2,49 millió mobilelőfizetővel rendelkezik, 280 ezer kliense használja az internetes, 153 ezer pedig a TV-szolgáltatást.

Az eddigi „Go” mobilelőfizetések helyét márciustól az új „Go Safe” veszi át. Az ár 1-3 euróval nő havonta, és a régi klienseket is érinti. Cserébe a kliensek több adatmennyiséget kapnak internetezésre, emellett ingyenesen aktiválhatják az új szolgáltatást, amely megvédi készülékeiket a vírusoktól és spam-üzenetektől.

A televíziós szolgáltatás a kábeles program mellett a hálózati internet-előfizetőknek is több csatornát kínál, emellett automatikusan a részét képezi majd az online videokölcsönző. A TV-csomagok ára havi 1,9 euróval nő, és a Basic, Optimal és Premium programokat érinti.

A hálózati internet esetében az optikai és a DSL-programok is havonta kb. 1 euróval lesznek drágábbak, de a szolgáltató ezt gyorsabb adatsebességgel kárpótolja.


(živé.sk)