Majerský, a KDH elnöke egyértelműen kijelentette: az oltás a legjobb fegyverünk!

2021. július 24. - 09:34 | Belföld

Jelenleg nincs az oltásnál hatékonyabb módszerünk a koronavírus-járvány leküzdéséhez, mondta a TASR-nek Milan Majerský, a KDH vezetője és az eperjesi önkormányzati régió elnöke.

Majerský, a KDH elnöke egyértelműen kijelentette: az oltás a legjobb fegyverünk!
TASR

Hangsúlyozta, hogy az oltásnak szigorúan önkéntes alapon kell történnie, és széles körben elérhetőnek kell lennie.

Az intézkedést, mely szerint Ferenc pápa szeptemberi szlovákiai látogatása során, csak az átoltottak találkozhatnak vele, úgy ítéli meg, hogy ez annak a módja, hogy a jelenlegi járványhelyzetben a lehető legtöbben láthassák a pápát. „A covid automata továbbra is érvényben van, amely szerint kültéri tömeges rendezvényeken ezer ember lehet jelen. Természetesen a pápa látogatásán nagyságrendileg több ember szeretne majd részt venni. Tíz, ha nem százezer ember” – tette hozzá Majerský.

Személyesen azonban azt szorgalmazza, hogy azok a hívők is hozzáférhessenek az egyes találkozóhelyekhez, akiket egészségügyi okok miatt nem lehet beoltani.

„Hiszem, hogy a miniszter ezt felül fogja vizsgálni, megadhatná például a 72 óránál nem régebbi PCR-vizsgálatok lehetőségét”

– mondta a KDH elnöke.

Elmondása szerint a párt regionális szervezetei már megkezdték a felkészülést a jövő évi önkormányzati és megyei választásokra, amelyekre először kerül sor közös időpontban.

„Ez egy szuperkülönleges év lesz, soha nem kapcsoltuk még össze a két választást”

– emlékeztetett. Hozzátette, hogy a regionális és helyi koalíciók előkészítése a mozgalom régióbeli képviselőinek felelőssége, de nem fognak összefogni olyan erőkkel, amelyek tagadják a demokrácia alapelveit.

(čas.sk)