Majský cinkosának nem hitte el a bíróság, hogy megjavult. Marad a sitten!

2020. július 11. - 08:58 | Belföld

Patrik Pachinger a BMG-Horizont-ügy egyik elítéltje, akinek szabadlábra helyezési kérelmét elutasította a Nagyszombati Járásbíróság.

Majský cinkosának nem hitte el a bíróság, hogy megjavult. Marad a sitten!
Patrik Pachinger (Archív felvétel)

A járásbíróság indoklása szerint nem teljesültek a szabadlábra helyezés feltételei. Pachinger jelezte, panaszt tesz a döntés ellen, amiről a kerületi bíróság fog majd dönteni.

A Čas.sk írt róla, hogy Pachinger nem kapott jó értékelést a leopoldovi börtöntől, ahol hét éves börtönbüntetését tölti. A bíróság rámutatott, hogy mivel nem jelenthető ki, hogy Pachinger megjavult volna, így nem várható el, hogy rendes életet élne abban az esetben, ha kiszabadul.

Pachingert hét éves börtönbüntetése idén szeptemberben telik le. Már egy évvel ezelőtt is folyamodott a szabadlábra helyezésért, azt azonban akkor is elutasították. Ezzel egyidejűleg viszont a Pozsonyi I. Járásbíróságon vádat emeltek ellene, az irat szerint tíz károsulttól összesen 950 ezer eurót csalt ki.

A BMG-Horizont-ügyben Pachingeren kívül Dávid Brtvát és Jozef Majskýt is kilenc évre ítélték korábban. Pachinger és Brtva büntetését a Legfelsőbb Bíróság is megerősített, Majský esetében viszont folyamatos obstrukciók miatt máig nem születt jogerős ítélet. Az ítélet szerint ők hárman 2001 szeptembere és 2002 februárja között hamis követeléseket állítottak ki a BMG Invest és a Horizont Slovakia pénzintézetekkel szemben, amelyeket - illetve azok ügyfeleit - 448 millió szlovák korona kár érte emiatt. Ők maguk a bezárt cégeken keresztül 53 millió koronás vagyonra tettek szert. Brtva pillanatnyilag már szabadlábon van.

(Čas.sk)