Május 15-én szlovák-magyar tanácsadó napot tartanak a nyugdíjak ügyében Párkányban

A Szociális Biztosító a magyarországi Államkincstárral közösen május 15-én, Párkányban (Štúrovo) szlovák-magyar tanácsadó napot tart.

Azok a biztosított, vagy nyugdíjellátásban részesülő személyek, akik Szlovákiában, illetve Magyarországon dolgoznak, vagy dolgoztak, és az itteni jogszabályoknak megfelelően vannak bebiztosítva, szakemberekkel történő személyes konzultációk keretében kapnak választ a nyugdíjazásukkal kapcsolatos kérdésekre.

A szlovák-magyar tanácsadó napra május 15-én, kedden kerül sor, 9 és 16 óra között, a Jesenský utcai rendelőintézet második emeletén. Az érdeklődőknek ajánlott május 14-ig időpontot egyeztetni a +421 906 173 211 telefonszámon, vagy e-mailben, a következő címen: nikola.sutovska@socpoist.sk.

Az időpont-egyeztetés után fel kell tüntetni, hogy milyen ügyben kér tanácsot az ügyfél, illetve a személyes adatait is (név, a születés ideje és helye, személyi szám).

„Ha hozzátartozói nyugellátásról van szó, az elhunyt biztosított adatait is fel kell tüntetni. Az ügyfeleknek azt tanácsoljuk, hogy a személyazonossági okmányokon kívül hozzák magukkal a nyugdíjbiztosítással kapcsolatos dokumentumokat is” – hangsúlyozta Peter Višváder, a biztosító szóvivője.

A TASR hírügynökséget a Szociális Biztosító tájékoztatta.

(TASR)