Május 20-tól kérvényezhető lesz új STK-vizsgálóállomások létrehozása

Aki új műszaki vizsgálóállomást (STK) szeretne nyitni, már május 20-án kérvényezheti ezt a minisztériumban.

A minisztérium honlapján közzétette a részletes útmutatót és kérvénymintákat, hogyan kell eljárniuk az érdeklődőknek. Tekintettel a feltételezett nagy érdeklődésre, a kérelmeket beérkezésük sorrendjében fogják elbírálni. A közlekedésügyi tárca ezért javasolja, hogy a kérvény benyújtására az elektronikus kommunikációt használják.

 „Az állomások hálózatának bővítésével javítani szeretnénk a szolgáltatásokat és minél szélesebb nyilvánosság számára elérhetővé tenni a műszaki vizsgákat“

– mondta Érdek Árpád közlekedési és építésügyi miniszter.

Tekintettel arra, hogy tartósan nagy az érdeklődés az ilyen állomások üzemeltetése iránt, a minisztérium az új engedélyek odaítélésének lehető legátláthatóbb rendszerét dolgozta ki. Minden kérelmet pontosan abban a sorrendben bírálnak el, amilyen sorrendben a minisztérium megkapja őket. Akik a fokozott biztonságú elektronikus aláírást használják, már közvetlenül 2018. Május 20-án éjfél után benyújthatják kérelmüket, amikor hatályba lépnek a közúti közlekedésről szóló új törvény kulcsfontosságú rendelkezései.

Annak érdekében, hogy a lehető legátláthatóbb és leghatékonyabb módon adhassák be kérvényeiket az érdeklődők, a minisztérium nemcsak a kérelmek és a kulcsfontosságú számítások mintáit dolgozta ki, hanem részletes útmutatót is készített a kérelmek benyújtására vonatkozóan, amely a honlapján érhető el.


(para)