Május 25-én válasszunk egy jobb Európát!

2019. május 22. - 14:54 | Régió

Szombaton újra dönthetünk arról, hogy ki képviselje Szlovákiát az Európai Parlamentben. Nekünk van egy jó ajánlatunk: május 25-én karikázza a 16-os listát.

Május 25-én válasszunk egy jobb Európát!

Szlovákiában is egyre népszerűbbek a populista, egyszerű, de érdemi megoldásokat nem kínáló pártok és mozgalmak. Mi nem ilyenek vagyunk. Van egy programunk, egy elképzelésünk, hogy milyen módon tudnánk jobbá tenni az európai együttműködést. Ezt 15 pontba sűrítettük. Célunk a konstruktív párbeszéd megőrzése és a közös megoldások keresése. Listánkon helyet foglaló jelöltek egytől egyik különböző régiókat képviselnek és tapasztalataik alapján megfelelően tudják majd képviselni a régiókban élő emberek ügyét az Európai Parlamentben is.

Nem állítjuk, hogy az Európai Unió hibátlan. Programunkban elsősorban az eddig tapasztalt problémákra, régióinkra és az egész Európát érintő témákra koncentráltunk.

A környezetvédelem terén továbbra is harcolni fogunk a hulladék csökkentéséért és az ivóvíz védelméért. A klímaváltozás egyre súlyosbodó következményeinek enyhítése érdekében uniós támogatásokat szeretnénk mozgósítani az öntözőrendszerek, valamint árvíz- és belvízvédelmi rendszerek kiépítésére, üzemeltetésére. További, könnyen helyettesíthető, egyszer használatos műanyag eszközöket, felesleges csomagolóanyagokat, rossz minőségű, rövid élettartamú, nem javítható termékeket fogunk kiszorítani a használatból. Szigorú uniós előírásokkal Európa-szerte javítani kívánjuk a csapi ivóvíz minőségét.

Az elmúlt öt évet nagyban meghatározta a migráció és a terrorizmus témája. A menekültek és a gazdasági migránsok befogadásának kérdése maradjon tagállami hatáskör. Szigorú intézkedésekkel, közös határvédelemmel és összehangolt biztonsági együttműködéssel újra élhetővé tesszük Európát. A terrorizmus, a nemzetközi bűnözés és a korrupció megfékezése érdekében támogatjuk az Európai Ügyészség és a Frontex jogköreinek bővítését, valamint a közös online idegenrendészeti és bűnüldözési nyilvántartások kialakítását.

Végül, de nem utolsó sorban folytatni szeretnénk a Nagy József EP-képviselő által elkezdett munkát.

A már jóváhagyott uniós Kisebbségi Jogminimum prioritás, az összefogáshoz kompromisszumokra van szükség, ami azonban nem jelent meghátrálást. Érvénybe léptetjük az Európai Parlament által már jóváhagyott nemzeti kisebbségi jogminimumot, amely emeli és garantálja az elért jogokat a nyelvhasználatban, az oktatásban és a kultúrában. Ehhez üdvözölnénk a kisebbségek érdekeit képviselő politikusok támogatását.

A teljes program és a jelöltek névsora ezen a linken megtalálható.

Május 25-én válasszunk egy jobb Európát, válasszuk a 16-os listát.

(PR-cikk)