Makó vagyonát lefoglalták, de még Dubajban is tarthat némi zsozsót

2021. február 20. - 09:36 | Belföld

A Pénzügyi Hatóság bűnügyi hivatalának volt vezetője nem élvezheti tovább korrupcióból származó, vélhetően elég kövérre duzzadt vagyonát, mert azt lefoglalta a bíróság.

Makó vagyonát lefoglalták, de még Dubajban is tarthat némi zsozsót
Ľudovít Makó - archív felvétel

Ľudovít Makó, akiről a napokban kiderült, hogy Dubajba utazgat vagyonának lefoglalását a Markíza számára megerősítette a Júdás fedőnevű nyomozást felügyelő ügyész is. Arról viszont nem nyilatkozott, hogy mekkora vagyonról, milyen vagyontárgyakról van szó.

A televízió viszont úgy értesült, hogy az ügyészség Dubajba is küldött Makó vagyonának lefoglalására irányuló kérvényt.

Az ügyészség ezt viszont nem erősítette meg, és az ügyben a rendőrség sem nyilatkozik a nyomozás érdekeire hivatkozva.

A médiában már régebben is megjelent, hogy a Tisztítótűz és a Júdás ügyek gyanúsítottjai a mltban eurószázezreket hordtak magán repülőgéppel az Egyesült Arab Emirátusokba, ahol Dubaj is található.

A rendőrség arra sem adott választ, hogy Makónak egyáltalán jogában áll-e külföldre utazni, miközben súlyos korrupciós ügyek gyanúsítottja és koronatanúja. Egyébként épp ez utóbbi miatt lehet szabadlábon, ugyanis az általa adott részletes vallomásnak köszönhetően sikerült fetérképezni, milyen szervezett bűnbanda működhetett Tibor Gašpar és Norbert Bödör segítségével a rendőrségen belül.

(Markíza)