A Manchester City-Arsenal összecsapással folytatódik június 17-én a Premier League

2020. május 29. - 09:21 | Sport

Június 17-én folytatódhat a koronavírus-járvány miatt március 13. óta szünetelő angol labdarúgó-bajnokság.

A Manchester City-Arsenal összecsapással folytatódik június 17-én a Premier League
Fotó: Teller Report

Az első, szerdai játéknapon Aston Villa-Sheffield United, valamint Manchester City-Arsenal találkozókat rendeznek, a hétvégén pedig a 30. forduló mérkőzéseire kerül sor.

A Premier League újraindításának első üteme a múlt héten indult, akkor vált lehetővé, hogy a klubok kiscsoportos tréningeket tartsanak, szerdán pedig a csapatok képviselői egyhangúlag megszavazták a csapatedzések megkezdését. Így mostantól engedélyezett, hogy a játékosok közös tréningeken vegyenek részt, ugyanakkor előírás, hogy a szükségtelen kontaktusok számát a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék.

Az angol bajnokságból kilenc forduló van hátra, az élen a Liverpool áll 25 pontos előnnyel, és két győztes mérkőzés választja el attól, hogy 1990 után újra bajnok legyen. A hátralévő 92 mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik.

Amennyiben egy játékos, stábtag vagy alkalmazott pozitív koronavírus-tesztet produkál, hét napra karanténba kerül, de ez csak a fertőzött személyt érinti, klubtársait nem.

"Ma feltételesen megállapodtunk abban, hogy június 17-én, szerdán folytatjuk a Premier League-et. Ezt az időpontot azonban nem lehet megerősíteni, amíg nem teljesítjük az összes szükséges biztonsági követelményt, mivel a résztvevők és a szurkolók egészsége a legfontosabb számunkra"

- mondta Richard Masters, a Premier League vezérigazgatója.

Ezúttal a szabadon fogható, közszolgálati BBC is élőben sugároz majd mérkőzéseket - 1992 után először -, és az előfizetéses csatornák közvetítéseinek egy része is ingyenes lesz.

MTI

Címkék: Premier League