A Manchester United legendája elmondta, szerinte ki lenne megfelelő a csapat kispadjára

2022. április 5. - 12:44 | Sport

Wayne Rooney szerint a Paris Saint-Germainnél dolgozó Mauricio Pochettino jobb választás lenne a Manchester United vezetőedzői posztjára, mint az Ajax Amsterdamot vezető Erik ten Hag.

A Manchester United legendája elmondta, szerinte ki lenne megfelelő a csapat kispadjára
Mauricio Pochettino (Fotó: AP)

A brit média az argentin és a holland szakembert hozta hírbe eddig az MU-val, ahol Ralf Rangnick az idény végén átadja a vezetőedzői feladatokat, ugyanis nyártól a klub tanácsadójaként dolgozik tovább.

A klub korábbi kiváló csatára szerint Pochettinónak az a legnagyobb előnye Ten Haggal szemben, hogy már ismeri a Premier League-et.

"Ha kettejük közül kellene választanom, akkor őt nevezném ki. Persze időre lenne szüksége, de ha megkapná ezt az időt, akkor jól teljesítene a Unitednél" - nyilatkozott a 36 éves, jelenleg vezetőedzőként a másodosztályú Derby Countyt irányító Rooney. A 120-szoros angol válogatott futballista szerint Pochettino a világ legjobb trénerei közé tartozik, és pontosan tudja, hogyan kell bánni a sztárjátékosokkal.

Pochettino legutóbb a Tottenham Hotspurnél dolgozott Angliában, s a 2018-2019-es idényben a Bajnokok Ligája döntőjéig vezette az észak-londoni együttest.

A Manchester United nyolc fordulóval az angol bajnokság befejezése előtt 51 ponttal a hetedik helyen áll.


MTI