Mandiner.hu: Allah mellett tett hitet Vona Gábor; a Jobbik elnöke visszautasítja ezt

2018. január 25. - 13:58 | Külföld

A Mandiner portál birtokába került és csütörtökön közzétett videofelvételen a cikk szerint muszlim fiatalok előtt tett hitet Allah mellett a Jobbik elnöke. Vona Gábor Facebook-bejegyzésében viszont azt írta: nem Allahot dicsőítette, hanem Istent.

Mandiner.hu: Allah mellett tett hitet Vona Gábor; a Jobbik elnöke visszautasítja ezt
Fotó: MTI/Kovács Attila

A hírportál írása szerint a gyenge minőségű, vélhetően mobiltelefonnal készített felvételen a politikus törökül beszélt.

A Mandiner szerint a Jobbik elnöke azt mondta: "Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Allahtól".

Vona Gábor mondatát a résztvevők üdvrivalgással fogadták.

A Jobbik elnöke Facebook-bejegyzésben reagált. Ebben "ócska és nevetséges hazugságnak" nevezte a cikket, amellyel szerinte megpróbálnak visszavágni, és elterelni a figyelmet arról, hogy a "Jobbik lebuktatta a Fideszt. Rámutattunk, hogy Orbán hazudik és nem képes megvédeni Magyarországot."

Azt írta: török egyetemisták előtt török nyelven mondott beszédében "nem Allahot dicsőítem, hanem Istent, akit török nyelven történetesen így neveznek".

Hozzátette: angolul is beszélt már Istenről, akiben római katolikusként hisz, és akit az angolok God-nak neveznek, az arab keresztények Allahnak.

Jelezte: szinte minden nagyobb beszédét - például a 2016-os évadnyitót is - azzal fejezi be, hogy "Atilla unokái vagyunk. Atilla unokái pedig - a Jóistenen kívül - nem félnek senkitől".

Vona Gábor közölte: jogi lépéseket tesz.

(MTI)

Címkék: Vona Gábor, Allah