Már 10 ezer gyerek jelentkezett be a koronavírus elleni oltásra

2021. június 14. - 16:17 | Belföld

A koronavírus elleni oltásra regisztrált 12-15 év közötti gyerekek száma 10 046. 15 éves és 364 napos korig lehet oltásra bejelenteni a gyerekeket ebben a kategóriában – tájékoztatta a TASR-t Veronika Bauch, az Nemzeti Egészségügyi Információs Központ (NCZI) szóvivője.

Már 10 ezer gyerek jelentkezett be a koronavírus elleni oltásra
Illusztráció (Fotó: Cséfalvay Á. András)

„A regisztrálás fennakadások nélkül zajlik” - mondta Bauch. A 12-15 éveseket csakis a Pfizer/BioNTech vakcinájával oltják. A www.korona.gov.sk oldalon lehet regisztrálni, a szülőnek el kell kísérnie a gyerekét oltásra.

Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője a TASR hírügynökségnek elmondta, a gyerekeket az oltóközpontokban kapják meg a védőoltást. A minisztérium azt tervezi, hogy mindig a hét egy meghatározott napján hívnák be a gyerekeket, és azon a napon gyermekorvos is lenne az oltóközpontban. „Néhány gyereket már a múlt kedden beoltottunk, a részleteket rövidesen tisztázzuk, és fokozatosan oltjuk ezt a korcsoportot" – mondta a szóvivő, és hozzátette, a konkrét részletekről tájékoztatni fognak.

Az egészségügyi minisztérium július 1-jétől a 12 évnél idősebb gyerekek oltását is szeretné megkezdeni a gyermekorvosi rendelőkben.

TASR