Már az egész schengeni övezetben keresik a szlovák börtönből megszökött rablót!

2016. június 3. - 11:58 | Régió

Kiterjesztették azt a területet, amelyben keresik a csütörtökön megszökött rabot.

Már az egész schengeni övezetben keresik a szlovák börtönből megszökött rablót!
Fotó: TASR

Ľubomíro Behan csütörtökön szökött meg a lipótvári (Leopoldov) börtön közeléből, ahol őrizet alatt végeztek munkát. A Tvnoviny információi szerint tetőt javított. Eleinte a börtönhöz közeli területeken, illetve járásokban vizsgálódtak, a rab keresését mostanra kiterjesztették egész Szlovákiára és a schengeni övezetre.

"Az éjszaka folyamán a rendőrség megvizsgált minden operatív információt, reagáltunk a polgároktól érkező bejelentésekre is. Ezúton is szeretnénk megköszönni ezt, és továbbra is várjuk az együttműködésüket" - jegyezte meg Mária Linkešová nagyszombati kerületi rendőrségi szóvivő.

Hozzátette, hogy a rendőrség pénteken is folytatja a keresést konkrét helyszíneken, amelyek a begyűjtött információkból adódnak.

Behan a szökésével bírósági döntés végrehajtását akadályozza, amiért újabb, egytől öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható. Jelenleg rablásért ül, amiért nyolc évre és nyolc hónapra ítélték.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy Behant erőszakos bűntényért ítélték el, és mivel nincs vesztenivalója, veszélyes lehet. "Éppen ezért a legnagyobb körültekintéssel álljanak hozzá. Bármilyen vele kapcsolatos információt jelentsenek a rendőrségnek" - közölte.

Ľubomír Behan 178 centiméter magas, vékony testalkatú, rövid szőkésbarna haja és kék szeme van, testén tetoválásokat visel.

TASR/para