Már biztos, hogy nem lesz államfő a képviselőket csőbe húzó nyugdíjas

2019. január 31. - 20:40 | Belföld

15 parlamenti képviselő aláírására van szükség az elnökválasztáson való induláshoz, Ján Molnár, 70 éves nyugdíjas pedig ezt meg is szerezte, bár nem éppen tiszta úton.

Már biztos, hogy nem lesz államfő a képviselőket csőbe húzó nyugdíjas
Fotó: TASR - illusztráció

Egy nyugdíjas, bizonyos Ján Molnár a parlament nyílt napján íratta alá petícióját több parlamenti képviselővel, többen közülük pedig azt állítják, hogy a fickó megvezette őket.

Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke szerdán még úgy nyilatkozott, semmi akadályát nem látja, hogy jóváhagyja a nyugdíjas jelöltségét, csütörtökön viszont fordult a kocka.

A jelöltség jóváhagyása előtt Danko találkozott azokkal a képviselőkkel, akik aláírását megszerezte Molnár, ezt követően pedig úgy döntött,

a férfi mégsem indulhat a márciusi államfőválasztáson.

Molnár jelöltségét azokkal a képviselői aláírásokkal igyekezett alátámasztani, amelyeket a parlament nyílt napján szerzett. Így került a petíciójára Maroš Kondrót (Smer-SD), Boris Kollár (Sme rodina), Marian Kotleba, Martin Beluský, Rastislav Schlosár, Ján Kecskés, Ján Mora, Milan Uhrík, Peter Krupa, Natália Grausová (mindannyian ĽSNS), Martin Fecko (OĽaNO), Peter Marček, Juraj Kolesár (függetlenek) aláírása.

Az aláírók között volt Milan Krajniak (Sme rodina), aki maga is jelölt, valamint Martin Poliačik, aki pedig Zuzana Čaputová (Progresívne Slovensko) jelöltségét támogatja. Ők viszont az aláírás ilyen módon történő megszerzését csalásnak tekintik. Krajniak azt is kijelentette, hogy senkinek nem adta az aláírását parlamenti képviselőként.

HN/para