Már csaknem az összes eltűnt iratot pótolták Kočner ügyében

2018. október 31. - 20:48 | Belföld

Erről Gál Gábor nyilatkozott a Sme.sk-nak.

Már csaknem az összes eltűnt iratot pótolták Kočner ügyében
Gál Gábor - Fotó: Archívum

"Büntető feljelentést tettem, mivelhogy fennáll a bűncselekmény elkövetésének gyanúja. Másrészt a jog ismeri az iratanyag rekonstrukciójának fogalmát, és most ez van folyamatban. Egyelőre jól állunk a hiányzó dokumentumok pótlásával, az eltűnt iratok 90%-a ugyanis már visszakerült az anyagba" - fogalmazott Gál.

Egy héttel ezelőtt került napvilágra, hogy a Technopol-ügy ügyiratából a 43. és a 330. oldal közötti rész hiányzik. Elképzelhető, hogy az iratokat valaki szándékosan fújta meg, de ahhoz sokan hozzáférhettek. Gál Gábor akkor azt mondta, korábban ugyan már megtörtént, hogy egyéni mulasztás miatt valamely ügyirat egy részét máshol, más ügyiratban találták meg, de ezúttal az ügy felderítése szempontjából fontos anyagok tűntek el, ami gyanúra ad okot.

Gál most nem kívánt spekulációkba bocsátkozni arról, vajon a bíróságon belülről lophatták-e el a hiányzó iratokat. „Ha megnézzük, mi tűnt el, és mennyi mindent tudunk abból pótolni, akkor meglehetősen ostoba kellett legyen, aki esetleg ellopta, ha nem segített vele. De természetesen ennek ellenkezője is igaz lehet, hogy olyasvalamit nem sikerült pótolni, ami fontos tényező lehet a végső döntésnél" - húzta alá.

(SME)