Már dolgoznak a brutális komáromi lánybanda felszámolásán

2021. május 12. - 13:49 | Régió

A komáromi rendőrség a lakosság segítségét kéri a városban garázdálkodó, tizenéves lányokból álló banda ügyének felgöngyölítéséhez.

Már dolgoznak a brutális komáromi lánybanda felszámolásán
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Május elején robbant a hír, miszerint egy tinédzser lányokból álló, népes komáromi banda fiatalokat, időseket, vagy épp hajléktalanokat terrorizál a városi buszállomás környékén.

"A rendőrség garázdaság és veszélyes fenyegetés miatt indított vizsgálatot. A bűntények szemtanúi és sértettei a 158-as segélyhívószámon, vagy a komáromi rendőrőrsön oszthatják meg információikat a bűntényekkel kapcsolatban"

- áll a komáromi rendőrség felhívásában.

Az említett lánybanda 6-8 vezéregyéniséggel rendelkezik, és összesen kb. 40 tagja lehet. Többségük fiatalkorú, és a városi rendőrség korábban hangsúlyozta: nem a roma közösségből származó fiatalokról, hanem komáromi és környékbeli gyerekekről van szó, akik közül többen problémás, vagy csonka családból származnak.

A banda tagjai több alkalommal is bántalmazták vagy fenyegették áldozataikat, tetteikről pedig számos videót készítettek, amiket a közösségi oldalakon - főként is Instagramon - is megosztotttak.

(parameter/TASR)