Már előző nap felmérték a terepet a betörők, akik Dominika Cibulková luxuslakásában jártak

2021. szeptember 23. - 11:23 | Régió

Alaposan eltervezték a betörést azok a személyek, akik szombaton este betörtek egy luxuslakásba a pozsonyi Duna utcában.

Már előző nap felmérték a terepet a betörők, akik Dominika Cibulková luxuslakásában jártak
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A rendőrségi nyomozás során megállapították, hogy az elkövetők már előző nap a lakóház környékén mozogtak. A biztonsági kamerák felvételei szerint alaposan felmérték a terepet, ugyanis még a szomszédos épület lépcsőházát is átfésülték.

A szombaton elkövetet betörés során az elkövetők luxuscikkeket loptak el a lakásból, a hatóság viszont egyelőre nem közölte, hogy mekkora összegről is lehet szó. A zsákmányt két ezüstszínű, levonókkal teleragasztgatott utazótáskába tették, majd távoztak.

A rendőrség arra kéri a nyilvánosságot, hogy aki ebben az időben a pozsonyi Duna utca környékén tartózkodott, és látta a személyeket az utazótáskákkal, az értesítse a hatóságot. A rendőrség lopás súlyos bűntette, valamint magánlaksértés ügyében indított eljárást.

A rendőrség a közösségi oldalán nyilvánosságra hozta több biztonsági kamera felvételét, amelyek rögzítették az elkövetőket.

A Nový Čas információi szerint az elkövetők az egykori teniszező, Dominika Cibulková és férje, Michal Navara lakásába törtek be. Nem először jártak betörők Cibulkováéknál: tavaly júniusban az egykori teniszező épp kisfiát hozta világra, amikor ismeretlen tettesek hatoltak be a Pozsonyhoz közeli Plavecké Podhradieben lévő hétvégi házukba, ahonnan drága berendezéseket: többek közt kerti bútort, grillezőt és medencéhez szükséges felszereléseket lovasítottak meg.


TASR/para