Már élvezhetik az új játszóteret a gyerekek

A szülők és csemetéik okkal örülhetnek. Szeptember 21-én, pénteken, hivatalosan átadták részükre a füleki park felújított gyermekjátszóterét. A játszótér új játékelemekkel bővült, és új életre keltették a régi körhintát is. A revitalizáció megközelítőleg 25 ezer euróba került.

Már élvezhetik az új játszóteret a gyerekek
További fotókért kattints a képre!

A füleki park játszótere az elmúlt hetekben jelentős változáson esett át. A régi mászókákat új fa elemekkel helyettesítették. Van közöttük nagyméretű vár, hinták, homokozó és csúszda is. Ugyanakkor új köntösben pompázik mellettük az öregecske körhinta is, melyet a város a fülekiek kérésének engedve megőrzött és felújíttatott.

Amint azt Agócs Attila polgármester megjegyezte, 2014-ig hosszú időn át nem épültek a városban új gyermekjátszóterek, és a régiekbe sem történt jelentősebb beruházás. „Akkor döntöttünk úgy, hogy megépítjük a Filbyt melletti játszóteret, amely mindmáig nagy népszerűségnek örvend. Ezen fellelkesedve fogtunk hozzá ennek a játszótérnek a felújításához, itt a parkban“ - mondta a polgármester.

A felújítás közel 25 ezer euróba került, melyhez 12 ezer euró értékű játékelemek ajándékozásával a Veolia Alapítvány járult hozzá. „Ezúton is köszönetünket fejezem ki nekik. Az összeg fennmaradó részét a város saját forrásaiból finanszírozta.“ Ahogy az első játszótérnél sem, itt sem hiányzik a körülkerítés. „Nemsokára egy kamerát is felszerelünk ide. Biztonságáról a parkőr is gondoskodni fog, aki nyitja és zárja majd az üzemeltetési szabályzat szerint. Ugyanakkor szeretném megkérni magukat a lakosokat is, hogy vigyázzunk együtt a játszótérre, és ha valaki azt látja, hogy rongálják, azonnal jelentse.“

Amint tovább hozzátette, a régi játékelemek sem vesznek kárba. „A felújításukat tervezzük. Azt követően áthelyezzük őket a lakótelepeinkre, valószínűleg a Paprétre. Mindennek a jövő évben kellene megvalósulnia“ - fűzte hozzá.

A gyermekjátszótér ünnepélyes megnyitásával egyidejűleg a város vezetése egy új tanösvényt is átadott. Létrehozásához azt a 14 üvegezett vitrint használták fel, melyek a park 2011-es revitalizációja idején lettek elhelyezve, de ez idáig többnyire kihasználatlanul álltak. Most rendbe hozták őket, és információs táblákat helyeztek el bennük, amelyek a park állat- és növényvilága, történelme, a közelében fekvő Berchtold-kastély, valamint a Novohrad – Nógrád UNESCO Globális Geopark felől tartalmaznak információkat. 

(-)