Már Galántán ápolják az Ifjú Szivek balesetet szenvedett táncosát

A táncszínház közleményt adott ki pénteken délután.

Már Galántán ápolják az Ifjú Szivek balesetet szenvedett táncosát
Fotó: Ifjú Szivek Táncszínház

"Gergely állapota az elmúlt másfél hét során nagyon sokat javult. Ma hajnalban hazaért Marseille-ből Pozsonyba, további gyógyulásáról itthon gondoskodnak. Köszönjük a franciaországi segítséget Gerzsenyi Beának. Köszönjük a támogatásotokat és hogy gondoltatok Gergelyre az elmúlt nehéz időszakban" - állt a rövid közleményben, melyet a Facebookon tett közzé az Ifjú Szivek Táncszínház.

Megkerestük az ügyben Bótló Ákost, a sérült testvérét, aki elárulta, hogy Gergelyt jelenleg a galántai kórházban ápolják, mivel a lakhelyéhez ez az intézmény volt a legközelebb.

"Az állapota jó, stabil. Egyelőre azt várjuk, hogy az itteni és a pozsonyi orvosok kommunikáljanak egymással" - fogalmazott. 

Hozzátette, Gergely Marseille-ben több műtéten is átesett, többek között megoperálták az arcát. Ebből kifolyólag idehaza is megvizsgálja egy specialista, aki a kezelését folytathatja. Ilyen szakorvos azonban Galántán nem elérhető, csak a pozsonyi, ružinovi klinikán. Botló Ákos elmondása szerint két lehetőség áll fenn: Gergelyt átszállítják Pozsonyba, vagy amennyiben állapota engedi, hazaengedik a galántai kórházból, és ők külön egyeztetnek majd a specialistával. 

Egyelőre nem tudni, hogy a teljes felépülése mennyi időt vehet igénybe.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Ifjú Szivek 28 éves táncosa, Botló Gergely július 31-én szenvedett súlyos balesetet a franciaországi Avignonban. Reggel hat órakor kerékpározás közben gázolta el egy autó a l'Amandier úton.

Az Ifjú Szivek az Avignoni Színházi Fesztiválon vett részt a táncszínház és a Dusan Hégli Company koprodukciójában készült, Finetuning című előadással, melyet egy hónap alatt összesen 21 alkalommal adtak elő. A mű koreográfiájáért Hégli Dusan elnyerte a fesztivál Tournesol-díját. Utolsó előadásuk a baleset előtti napon este volt, hétfőn már utaztak volna haza.

(SzT)