Már hárman is pályáznak Kiska elnöki székére

2020. július 25. - 12:51 | Belföld

Akormánypárti Za ľudí besztercebányai szervezete Veronika Remišová kormányfő-helyettest, Juraj Šeliga házelnök-helyettest, valamint Miroslav Kollár parlamenti képviselőt nevezte meg mint Andrej Kiska pártelnök lehetséges utódait.

Már hárman is pályáznak Kiska elnöki székére
Miroslav Kollár (Fotó: TASR)

Mivel Remišová és Šeliga korábban már jelezték szándékukat, a három lehetséges jelölt közül igazából csak Miroslav Kollár neve számít újnak. Miután az említett járási szervezet kiadta a javaslatról szóló sajtóhírt, maga Kollár is megerősítette, indul majd a párt elnökválasztásán.

"Úgy gondolom, itt az ideje bemutatni a különböző jövőképeket a Za ľudí politikájával kapcsolatban, és tenni mindezt azzal az ambícióval, hogy pártunk a politikai paletta stabil, kétszámjegyű potenciállal rendelkező tényezőjévé váljon"

- ismertette célkitűzését Kollár a Facebookon.

Első lépésként tárgyalni szeretne a többi jelölttel annak érdekében, hogy megismerje az ők elképzeléseit is, illetve hogy egyeztessék az elnökválasztásig vezető lépéseket.

Az exállamfő Andrej Kiska által vezetett Za ľudí országos tisztújító kongresszusára augusztus 8-án kerül sor. Kiska egészségügyi okok miatt már nem indul a pártelnöki posztért, és leköszönő pártvezérként Veronika Remišovát látná szívesen utódjaként.

(TASR/parameter)