Már hetekkel korábban voltak halálos áldozatai a koronavírusnak az Egyesült Államokban, mint eddig gondolták

2020. április 22. - 11:03 | Külföld

Az eddigi adatokkal ellentétben nem február 29-én, hanem már hetekkel korábban halálos áldozatot követelt az új típusú koronavírus az Egyesült Államokban - közölték illetékesek Kaliforniában.

Már hetekkel korábban voltak halálos áldozatai a koronavírusnak az Egyesült Államokban, mint eddig gondolták
Fotó: Business Insider

Eddig a hatóságok azt gondolták, hogy egy 50 éves férfi volt a SARS-CoV-2 első halálos áldozata az Egyesült Államokban, aki Washington államban halt meg február utolsó napján. Az egészségügyi hatóságok azonban

boncolást végeztek két emberen, akik a hónap elején haltak meg otthonaikban, Kaliforniában február 6-án és február 17-én, és mindkettejük szervezetéből kimutatták az új koronavírust.

Február elején még csak a központi járványügyi hivatal, a CDC végzett teszteket, nagyon korlátozott számban azokon, akik korábban a fertőzés által érintett területen jártak és tüneteik voltak.

Az Egyesült Államok elsőként tiltotta meg a beutazást a járvány kiindulópontjának számító Kínából, de egészségügyi szakemberek már akkor arra figyelmeztettek, hogy a kórokozó már az országban lehet. Azóta az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzött a világon, több mint 800 ezer, a halálos áldozatok száma pedig átlépte a 45 ezret.

MTI

Címkék: USA, koronavírus