Már ismert, kik követték el a pozsonyi gigabankrablást!

2022. augusztus 10. - 08:46 | Belföld

A rendőrségnek sikerült azonosítania azt a két tettest, akik július végén kirabolták a Seberíni utcai Prima bank fiókját. 

Már ismert, kik követték el a pozsonyi gigabankrablást!
Maroš Frandofer és Maroš Breznický

10 óra körül két ismeretlen férfi az arcuk bárminemű eltakarása nélkül jelent meg a Prima bank bankfiókjánál, majd fegyverrel kényszerítették az alkalmazottakat készpénz átadására. Később közölték, hogy 190 ezer euróval távoztak.

A rendőrség két Maroš keresztnevű fiatalembert keres. Egyikük a 30 éves bardejovi Maroš Frandofer, a másik pedig az egy évvel idősebb Maroš Breznický Nemšováról.

Augusztus 5-től szerepelnek a belügyminisztérium oldalán a keresett személyek között. Michal Szeiff pozsonyi rendőrszóvivő közölte, hogy a nyomozás során eddig begyűjtött információk alapján azonosították őket és így konkrét személyeket tudtak meggyanúsítani a fegyveres rablás elkövetésével.

A bankrablás után mintegy 50 intézményt szólítottak meg, aki kamerafelvételeiken keresztül információval szolgáltak a két elkövető mozgásáról az eset után. A rendőrség szerint nem kizárt, hogy a két elkövető már külföldön van.

(Noviny.sk)