Már a koalíció végéről beszél a kormányfő, mert valakik megállapodtak a maffiával

2020. november 23. - 15:36 | Belföld

Ha valamelyik koalíciós párt megegyezne az ellenzékkel, és közösen választanák meg a főügyészt, az OĽaNO kilépne a koalícióból. Igor Matovič kormányfő így reagált arra a kérdésre, hogy mit tenne az általa vezetett mozgalom, ha a jelöltet az ellenzék egy részének támogatásával választanák meg.

Már a koalíció végéről beszél a kormányfő, mert valakik megállapodtak a maffiával
Illusztrációs felvétel (TASR)

"Már a jelöltek meghallgatása előtt a fülembe jutott, hogy egyes pártok megállapodtak az egyik vagy a másik maffiával. Ha valami ilyesmi történik, az OĽaNO kilép a koalícióból, és vége "- mondta Matovič, aki nem tisztázta, melyik pártra gondol.

A parlamenti képviselők várhatóan szerdán, november 25-én fognak szavazni arról, ki legyen a következő főügyész. A főügyészi posztra heten pályáznak. Az elmúlt hetekben tartották a jelöltek meghallgatását a parlament alkotmányjogi bizottsága előtt. A főügyész-választáson indul Jozef Čentéš, a Főügyészség egyik ügyésze, Ján Hrivnák, Tomáš Honz, Ján Šanta és Maroš Žilinka, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyészei, Rastislav Remeta, a besztercebányai kerületi ügyészség ügyésze és Juraj Kliment, a Legfelsőbb Bíróság bírója.

A négypárti koalíció még nem egyezett meg abban, hogy ki lenne a kormánypártok számára a megfelelő jelölt.

(TASR/para)