Már közel 100 ezren vették fel az oltásért járó pénzjutalmat

2022. január 18. - 19:57 | Belföld

A Szlovák Posta már körülbelül 120 ezer oltási bónuszutalványt kézbesített ki, és hozzávetőleg 100 ezren már fel is vették az oltásért járó pénzjutalmat – tájékoztatott Iveta Dorčáková, a posta szóvivője.

Már közel 100 ezren vették fel az oltásért járó pénzjutalmat
-illusztráció- (Fotó: TASR/Pavol Zachar)

Egyúttal arra is figyelmeztetett, hogy szerdán (január 19.) kezdik kifizetni a szociális segélyeket, ezért a következő napokban feltehetően sorakozásra kell felkészülni a postafiókoknál.

Dorčáková hozzátette, hogy az oltási utalványt az országban levő 1503 postafiók közül bármelyikben be lehet váltani, az érvényes személyi igazolvány felmutatása után.

„Ha az ügyfél egészségi okok miatt nem tud elmenni a postára, a Szlovák Posta kikézbesíti az összeget. Az érintettek 15,5 százaléka élt eddig ezzel a lehetőséggel”

- közölte a szóvivő.

Dorčáková azt is elmondta, hogy januárban és februárban összesen 900 ezer utalványt kézbesítenek, de ez nem okoz fennakadást, mivel hagyományos postai szolgáltatásról van szó.

„Elvétve akadtak csak problémák, főleg az oltásra való regisztráció során becsúszó pontatlanságok miatt, például a pontos lakcím bejegyzésénél”

- magyarázta a szóvivő.

TASR