Már közlekedik a RegioJet új vonata, Érsek örül az újabb lehetőségnek

A közlekedésügy a magánkézben levő RegioJettel közreműködve növeli a Pozsony – Úszor vonal kapacitását.

Már közlekedik a RegioJet új vonata, Érsek örül az újabb lehetőségnek
Fotó: Regiojet

Július 16-tól hétköznapokon a délutáni órákban újabb személyvonat közlekedik ezen a szakaszon. Ez a közlekedésügy következő intézkedése, mely a frekventált komáromi szakasz tehermentesítését célozza.

„Örülök, hogy újabb lehetőséget kínálhatunk az embereknek, hogy a vasúti közlekedést válasszák utazásuk során. Ez hosszútávú célunk, ráadásul az utasok ezen a vonalon már kihasználhatják kombinált jegyüket is, mely megkönnyíti átszállásukat a városi tömegközlekedési eszközökre” – mondta Érsek Árpád közlekedési és építésügyi miniszter.

Az új Os 4339-es személyvonat hétköznapokon 17.05-kor indul Úszorba, és 17.50-kor indul vissza a pozsonyi főállomásra. Munkaszüneti napokon a vonat Dunaszerdahelyig közlekedik. Az eredeti járatot, mely ugyanebben az időben indult Pozsonyból Komáromba, átirányítják és felgyorsítják, mostantól REX 1777 névvel fog indulni Pozsonyból  8 perccel később, konkrétan 17.13-kor. A reggeli csúcsforgalom idején közlekedő járatok sűrítése jelen pillanatban a vonal maximális terheltsége miatt műszakilag lehetetlen.  

Az úszori vasútvonal Szlovákia egyik legkihasználtabb szakasza. Az utóbbi években egyre forgalmasabbá válik, mivel Úszort egyre többen választják lakóhelyül, ami még több autót illetve nagyobb dugókat eredményez. A magánkézben levő RegioJet ezen a vonalon áprilistól csatlakozott a Pozsonyi Integrált Közlekedési Rendszerhez (IDS BK). A tömegközlekedést választók számára ez költséghatékony és megbízható alternatívát jelent a munkahelyre vagy iskolába irányuló mindennapi közúti gépkocsi-közlekedés helyett, mivel egyetlen érvényes menetjeggyel átszállhatnak a városi tömegközlekedés járműveibe is.


(para)