Már legalább 120-an haltak meg Indiában a monszunesők miatt

Legalább 120 ember halt meg a monszunesők miatt India északi részén, csak az elmúlt 24 órában több mint 50 halálesetet jelentettek - közölték helyi tisztségviselők.

Már legalább 120-an haltak meg Indiában a monszunesők miatt
Illusztrációs felvétel (AP Photo)

A dpa szombaton még mintegy 60 halálos áldozatról számolt be.

A viharokkal és villámlással kísért monszunesők csütörtök óta sújtják Uttar Prades és Bihár államot. A heves szél fákat és villanyoszlopokat döntött ki, háztetőket szaggatott le.

Az Uttar Prades-i katasztrófavédelem tisztségviselői elmondták, hogy a hét végén 49 ember vesztette életét az esőzésekhez köthető balesetekben. Az előző napokban, csütörtök óta 64 ember halt meg. "A helyzet kétségbeejtő a keleti kerületekben, a szűnni nem akaró esőzések miatt. A halálos áldozatok házomlás, villámcsapás, fulladás vagy kígyómarás miatt vesztették életüket" - közölte telefonon a német hírügynökséggel egy tisztségviselő.

Az NDTV nevű indiai televíziós csatorna szerint a heves esőzések a szomszédos Bihár államra is lecsaptak, ott legalább hét ember vesztette életét. Az esőzések otthonokat és kórházakat árasztottak el, a vízzel teli utcákon hajókat használtak a mentési műveletekhez.

Az időjárás-előrejelzés szerint további esőzéseket várhatók a régióban hétfőn.

Indiában júniustól október elejéig tart a monszun, szeptember 24-ig több mint 1600-an haltak meg az esőzések következtében a belügyminisztérium tájékoztatása szerint.

MTI