Már majdnem ezer rászorulónak adtak tanácsot

RIMASZOMBAT - A polgárok szociális fejlődését támogató társaság (ASRPO) ingyenes tanácsadását eddig 890 ügyfél vette igénybe.

Már majdnem ezer rászorulónak adtak tanácsot
Fotó: TASR - illusztráció

A társaság rimaszombati integrációs központjában szociális munkával, illetve szociális ügyi, jogi és pénzügyi tanácsadással foglalkoznak. Erről Andrea Gállová, az ASRPO elnöke tájékoztatta a TASR-t.

Az elnök asszony elmondta: ügyfeleik vagy saját maguk keresik fel a tanácsadó szolgálatot, vagy más intézmények küldik őket hozzájuk. A szociális terepmunkát a községek önkormányzataival együtt végzik, és azokat az ügyfeleket is megkeresik, akik különböző okokból nem tudnak önállóan segítséget kérni.

Hozzátette: „Egyre növekszik a családon belüli szociálpatológiai jelenségek száma. A kisebb községek anyagi gondokkal küzdenek, a fiataloknak pedig korlátozottak a lehetőségeik a munkaerőpiacon a tanulmányaik elvégzése után.”

Az elnök asszony szerint az idősek hosszú távú szociális és egészségügyi ellátása is lényeges kérdés. Az alacsony bevétellel rendelkező családokban nem tudják ezt az ellátást biztosítani. Gállová szerint az emberek szociális szolgáltatási intézményekben való elhelyezésénél gondot okoz, hogy a kereslet jóval nagyobb erre, mint amekkora a kínálat.

Az ASPRO együttműködik több közintézménnyel és további regionális vagy országos szintű szervezettel is. „A Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola rektorának, Vladimír Krčmérynek a vezetése alatt működünk, aki nemcsak támogatja a társaságot, és annak szakmai tevékenységét, hanem közvetlenül is segít a rászorulóknak” – zárta az ASRPO elnöke.

(TASR)

20:06
Eladó a menyasszony!
Az osztrák kormánytagok gesztusokban és tettekben egy Putyin-fan club tagjainak rémlenek.
augusztus 13. - 14:53
Hova tűnt Marin Ljubičič?
Kellemetlen incidens vet árnyékot az új szezonban remekül teljesítő DAC szereplésére.