Már Matovič osztogatja az észt az ellenzéki térfélen

2020. február 11. - 20:25 | Belföld

Andrej Kiska, a Za ľudí vezetője és Richard Sulík, az SaS pártelnöke is elfogadja Igor Matovič meghívását, és asztalhoz ülnek, hogy tárgyaljanak.

Már Matovič osztogatja az észt az ellenzéki térfélen
Fotó: tasr

Kiska hajlandó egy teljes szakértői csoportot magával vinni, hogy az OĽaNO vezetőjével megvitassák a programokat és a prioritásokat. A közösségi hálón közzétett videóban megjegyezte, kedden reggel találkozott Sulíkkal, és hozzátette, a többi ellenzéki mozgalom vezetője is megkapta a meghívót mégsem mentek el. „Mindig meghívtam Igort minden általunk szervezett találkozóra. Nem hiszem, hogy a sajtó általi üzengetés a megfelelő módszer, de még mindig jobb, mint a partnerek zsarolása" - mondta Kiska.

„Többször kijelentem, hogy minden meghívást elfogadok a demokratikus ellenzék találkozóira, ezért elfogadom Igor Matovič meghívását is" - mondta Sulík. A közös pontokhoz hozzáfűzte, 18 nappal a választás előtt senki sem tudhatja, ki kerül be a parlamentbe, és milyen koalíció alakul. Ezért szerinte a választás utáni napon ülhetnek le a pártelnökök, és akkor vitathatják meg a közös programot - véli Sulík.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Michal Truban, a PS-Spolu vezetője is elfogadta Matovič meghívását, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek.

Matovič kedden találkozóra hívta az ellenzéki pártok elnökeit, hogy megállapodjanak a közös pontokban a parlamenti választás előtt. Ezt a választás napjáig megtehetik.

TASR