Már nem Čaputová a legmegbízhatóbb politikus Szlovákiában, Matovič szavára adnak a legkevesebben

2022. június 12. - 13:40 | Belföld

A szlovákiai politikusok közül Peter Pellegrinit, a parlamenten kívüli Hlas-SD elnökét tartják a legmegbízhatóbbnak, az emberek 44 százaléka bízik benne, 53 százaléka pedig nem – derül ki a Focus ügynökség felméréséből, amit a Markíza TV megbízásából készített el május 25. és 31. között 1008 személy bevonásával.

Már nem Čaputová a legmegbízhatóbb politikus Szlovákiában, Matovič szavára adnak a legkevesebben
Peter Pellegrini és Zuzana Čaputová (Fotó: TASR)

A felmérés második helyén végzett Zuzana Čaputová köztársasági elnök, akiben a megkérdezettek 42 százaléka bízik, 57 százaléka pedig nem. A harmadik helyet Richard Sulík (SaS) gazdaságügyi miniszter szerezte meg 30 százalékos bizalmi indexszel. Viszont a megkérdezettek 68 százaléka nem bízik benne.

Hasonló eredményt ért el Robert Fico, a Smer elnöke (30-68). Az emberek 27 százalékának bizalmát tudhatja magáénak Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök, miközben 71 százaléknyian nem bíznak benne. Őt követi Boris Kollár (Sme rodina) házelnök 25-72-es aránnyal. Milan Uhríkban, a parlamenten kívüli Republika elnökében a megkérdezettek 24 százaléka bízik, 59 százaléka pedig nem.

A sorban következik Milan Majerský (KDH, 22-47), Andrej Danko (SNS, 21-74) és Michal Šimečka (PS, 19-48). Veronika Remišová (Za ľudí) mindössze 17 százalékos bizalmi indexet tudhat magáénak, miközben 79 százaléknyian nem bíznak benne. Marian Kotlebában, a ĽSNS elnökében 11 százaléknyian bíznak, 85 százaléknyian pedig nem. Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter megbízhatósági indexe szintén csak 11 százalékos, emellett pedig a megkérdezettek 88 százaléka nem bízik benne. Forró Krisztiánban, a Szövetség elnökében 8 százaléknyian bíznak, 40 százaléknyian pedig nem.

TASR/para