"Már nem érdekel a srác" - Matovič feljelenti Kaliňákot

2017. április 22. - 09:47 | Belföld

Az OĽaNO-NOVA elnöke feljelentést tesz Robert Kaliňák belügyminiszter ellen, aki azzal vádolta meg, hogy Matovič több képviselőt és újságírót is megfenyegetett.

Igor Matovič ezt pénteki sajtónyilatkozatában jelentette ki, amit közösségi hálóján tett közzé. Állítása szerint Kaliňák hazudik, sosem tett ilyet.

Matovič szerint Kaliňák azzal vádolja őt, hogy több politikust és újságírót is megfenyegetett. A belügyminiszter szerint az OĽaNO-NOVA elnöke ezt többször is megtette, sőt, állítólag az áldozatok családtagjait sem kímélte.

Matovič szerint ez egy olyan bűncselekmény, amellyel kapcsolatban a rendőrségnek nyomozást kellene indítania. „Felszólítom Tibor Gašpar országos rendőr-főkapitányt, hogy hatalmából kifolyólag indítson büntetőeljárást ellenem azért, mert valakit állítólag megfenyegettem“ – érvelt Matovič.

Az OĽaNO-NOVA elnökének elmondása szerint az igazság az, hogy ilyen módon soha senkit nem fenyegetett meg.

„A belügyminiszter úr ezért megérdemel egy feljelentést. Már nem érdekel a srác“

– tette hozzá Matovič.

Állítása szerint Kaliňák sajtótájékoztatóján 17 hazugság hangzott el. Matovič elutasította a belügyminiszter kijelentését, miszerint az ellenzéki képviselő mindenkit vádolgat maga körül, de ezt csak a parlamenten belül teszi, ahol védettséget élvez. Szintén elutasította Kaliňáknak azt a kijelentését, miszerint Matovič vulgáris lenne. Véleménye szerint éppen az olyan koalíciós képviselők a vulgárisak, mint Robert Fico vagy Andrej Danko.

webnoviny.sk/para