Már öt regionális közegészségügyi hivatal rendelte el az iskolák bezárását

2021. november 30. - 08:17 | Régió

Eddig öt regionális közegészségügyi hivatal rendelte el az iskolák tömeges bezárását a járványügyi helyzet miatt – tájékoztatott Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) szóvivője.

Már öt regionális közegészségügyi hivatal rendelte el az iskolák bezárását
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A regionális közegészségügyisek Rozsnyóban és Vranov nad Topľouban hétfőtől, Losoncon és Dolný Kubínban keddtől, Besztercebányán pedig szerdától állították le a tanítást az iskolákban. Hogy pontosan milyen iskolákról van szó, illetve mely járásokat érinti, az megtalálható az egyes regionális közegészségügyi hivatalok nyilatkozataiban.

Ján Mikas tiszti főorvos múlt héten felszólította mind a 36 regionális közegészségügyi hivatalt, hogy a járványhelyzet súlyosbodása esetén rendeljék el az iskolák bezárását. Több regionális hivatal indítványozta a válságstáb, a járványügyi bizottság és a biztonsági tanács összehívását, amelyen részletesen is kielemeznék a járványhelyzetet.

Račková szerint a regionális közegészségügyi hivatalok teljes mértékben élvezik a tiszti főorvos bizalmát az iskolák tömeges bezárásával kapcsolatban.


(TASR/para)