Már pénteken beköszönthet a tél Szlovákiában – mutatjuk, hol lehet számítani havazásra

2021. november 25. - 15:49 | Belföld

Hófelhők közelítenek Szlovákia felé, az előrejelzések szerint pedig nemcsak északon, hanem az alacsonyabban fekvő területeken is havazhat – hívja fel a figyelmet a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

Már pénteken beköszönthet a tél Szlovákiában – mutatjuk, hol lehet számítani havazásra
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Már korábban is jelezték, hogy ezen a hétvégén leeshet az első hó, a meteorológusok most pontosították, hogy hol mindenhol lehet számítani fehér csapadékra. A szakértők szerint csütörtökről péntekre virradó éjszaka az ország nagy részén először esőre lehet számítani, később a magasabban fekvő hegyvidékeken várható havazás.

Déli 12 óra körül viszont nyugat felől hidegfront éri el az országot, az eső fokozatosan átvált hóra. Az ország nyugati részének szélén így az alacsonyabban fekvő területeken is havazhat. Péntek estig Záhorie Csehországgal határos térségében, valamint Közép-Szlovákia magasabban fekvő részein válhat fehérré a táj.

Péntekről szombatra virradó éjszaka további lehűlés várható, és viszonylag nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat. Az előrejelzések szerint főként Közép-Szlovákia nagy részén, és Spiš környékén lehet számítani havazásra. A legkevesebb hó délen és a zempléni térségben várható.


(tvnoviny.sk)