Már a rendőrség is tervezgeti a pápa szeptemberi látogatásakor szükséges intézkedéseket

2021. július 22. - 21:42 | Belföld

A rendőrség és a belügyminisztérium más alakulatai is készülnek Ferenc pápa szeptemberi szlovákiai látogatására. A rendőrség intézkedéseket hoz a rend és a közúti forgalom biztonságának és zavartalanságának fenntartása céljából mindenhol, ahová a pápa ellátogat – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője és Petra Friese, a belügyminisztérium szóvivője.

Már a rendőrség is tervezgeti a pápa szeptemberi látogatásakor szükséges intézkedéseket
TASR/AP

„Elemezzük a helyzetet és a lehetséges kockázatokat. A készenléti rendőrség tagjai közvetlenül a látogatás helyszínén és környékén felügyelnek a rendre a közlekedési rendőrökkel együtt, akik a forgalmat irányítják majd. A vasúti rendőrség a vasútnál teljesít majd szolgálatot, és a bűnügyi rendőrség is figyelemmel kíséri a helyzetet" - mondta a rendőrségi szóvivő. Ha szükség lesz rá, más rendőri erőket is bevonnak.

„Időben közölni fogunk minden további információt, amely bármilyen módon érintheti a lakosságot" - közölte a belügyminisztérium szóvivője. Hozzátette, részletes tájékoztatást nem adhat a védelmi intézkedésekről, mivel ezek titkos információk.

Ferenc pápa szlovákiai látogatása (szeptember 12-15.) során Pozsonyba, Kassára, Eperjesre és Sasvárra látogat. Találkozni fog a három fő közjogi méltósággal, valamint a zsidó és roma közösségek képviselőivel. Sasváron pápai szentmisét tart.

TASR