Már Slota haverja sem parkolhatna trógeresen a Vámbéry téren, Lučanský bedurvított

2019. szeptember 16. - 10:26 | Belföld

A trencséni Alexander Moskalina korábban arról volt ismert, hogy Ján Slotának kölcsönözgetett repülőgépet. Most ennek a férfinek a gépkocsija ott parkol, ahol csak kedve szottyan, bármelyik hazai város sétálóutcáján és terén, mert egy speciális parkolási engedélye van. - írtuk még júliusban az aktuality.sk cikke alapján. Úgy néz ki, a rendőrség bevonta ezt a spéci jogosultságot.

Már Slota haverja sem parkolhatna trógeresen a Vámbéry téren, Lučanský bedurvított
Illusztráció

A júliusi írás megjelenését követően egy személy a legfőbb ügyészséghez fordult, hogy vizsgálja meg, rendben van-e, hogy ez a kétajtós hófehér Jaguár olyan különleges, egész Szlovákiára kiterjedő lehetőséget kapott a parkolásra, hogy az párját ritkítja. Az ügyészség munkához is látott, erre meg kiderült, a rendőrség már az aktualitys cikk megjelenése előtt pár nappal visszavonta Moskalina kocsijának 2023-ig érvényes privilégiumát. Amikor a lap a nyár elején érdeklődött a kérdésről, a hatóságok még egymásra mutogattak, kitérő válaszokat adtak, ahelyett hogy jelezték volna a valóságot, hogy éppen visszavonták a Jaguár speciális lehetőségeit.

Az ügyészség nyilatkozata szerint vagy fél évvel azt követően, hogy Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány elfoglalta tisztségét, tavaly decemberben elrendelte, hogy a törvény emberei ellenőrizzék le az összes különleges parkolási engedélyt. Ebből az derül ki, hogy korábban a szükséges feltételek nélkül is hozzá lehetett jutni olyan jogosultsághoz, ami a sofőrnek szinte szabad kezet biztosított a parkolásra. A kocsi tulajdonosa egy bizonyos Star Silver cég, amelyik nem nyilatkozik a kérdésben.

Azonban a cég tulajdonosa nem egy ismeretlen arc: Moskalináról már született egy könyv, melynek címe "Szása, a kalandor". Ebben a műben a szerző, a közszolgálati televízió korábbi elnöke, Štefan Nižňanský, arról ír, hogy a főhős rendszeresen találkozgatott a pozsonyi alvilág vezetőivel és még Leonyid Brezsnyev szovjet pártfőtitkár elleni merénylet előkészülete miatt is vizsgálni kezdték őt a rendőrség emberei.

(aktuality.sk/para)