Már szabadon kimozdulhatnak a lakosok a Nyárasd melletti Jánostelekről

2021. február 17. - 12:37 | Régió

A Regionális Közegésségügyi Hivatal keddi határozata szerint már nem érvényesek azok az indokok, melyek miatt február 4-én elrendelték a Nyárasd (Dunaszerdahelyi járás) községhez tartozó tanya, Jánostelek karanténját.

Már szabadon kimozdulhatnak a lakosok a Nyárasd melletti Jánostelekről
Helyszíni felvétel - Paraméter

A február 4-étől bevezetett vesztegzár Jánostelek mintegy 90 lakosát érintette, akik közül az azt megelőző hétvégén 18 személy antigéntesztje lett pozitív.

Másnap reggel PCR-tesztelést tartottak a településnél, melyen 51-en vettek részt, ebből 10 lett pozitív. Ez azt jelentette, hogy összesen 28 ott élőnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ami nagyjából az egyharmaduk.

Múlt hét pénteken azok számára véget ért a karantén, akik az első körben estek át a fertőzésen, akiknél viszont később igazolták a megfertőződést, azoknak erre még keddig várniuk kellett.

A település lakosai számára a karantén ideje alatt a nyárasdi önkormányzat vitt kenyeret és tüzifát, illetve aki igényelte, azok számára bevásároltak. A települést a rendőrök és a helyi önkéntes tűzoltók felváltva felügyelték.

(parameter)