Már tényleg létezik Kiska pártja!

2019. szeptember 2. - 13:58 | Belföld

A belügyminisztérium hétfőn nyilvántartásba vette a volt köztársasági elnök, Andrej Kiska pártját, a Za ľudí-t.

Már tényleg létezik Kiska pártja!
Andrej Kiska (Fotó: TASR)

Erről a párt sajtóosztálya tájékoztatta a SITA hírügynökséget. A párt köszönetet mond annak a 16 ezer embernek, akik aláírásukkal járultak hozzá a megalapításhoz.

"Ezernyi aláírás jött posta levélben az ország minden tájáról. Nagyon tetszett nekünk, hogy az emberek már így az elején aktívan támogatnak bennünket. Ez számunkra kötelezettséget jelent, és mindent megteszünk azért, hogy ne okozzunk csalódást" - jegyezte meg reakciójában Kiska.

A Za ľudí szerint Szlovákia válaszút előtt áll, éppen ezért arra törekszenek, hogy az ország irányítását kiemeljék az alkalmatlan politikusok kezéből, és visszaadják az embereknek.

"Mindannyian látjuk, hogy mi folyik körülöttünk, tudjuk, hogy fontos meccs előtt állunk, és hogy sok munkánk lesz. Annak a polipnak, amely most itt kormányoz, véget kell vetni. Az embereknek már elegük van az állam szétlopásából, a korrupcióból, a működésképtelen egészségügyből, vagy a színvonalon aluli oktatásügyből. Ezekre megoldást kínálunk programunkban, amit hamarosan bemutatunk" - jegyzik meg.

Andrej Kiska június közepén jelentette be leend új pártja nevét, augusztus 5-én pedig már leadták a megalapításához szükséges aláírásokat. Három hét alatt 16 ezret.

Szeptember végén rendezik meg az alakuló ülését. Legismertebb tagjai az OĽaNO frakciójából érkezett Veronika Remišová, a korábbi novás EP-képviselő, Jana Žitňanská, a Za slušné Slovensko kezdeményezés két neves volt aktivistája, a nyitrai polgáremsternek megválasztott Marek Hattas és a kezdeményezés egyik legfőbb arcaként ismert Juraj Šeliga, a lőcsie járásbeli Görgő (Spišský Hrhov) polgármestere, Vladimír Ledecký, Galgóc polgármestere, Miroslav Kollár, valamint Tomáš Valášek diplomata, a Carnegie Europe nevű think-tank igazgagtója.

(SME/SITA)