Már több mint 150-en vannak a bősi karanténközpontban

2020. március 16. - 18:06 | Régió

A bősi karanténközpontban jelenleg 155 olyan állampolgár tartózkodik, akik külföldről tértek haza, és a 14 napos kötelező karantént otthoni környezetben nem abszolválhatják. A TASR hírügynökséget Petar Lazarov, a belügyminisztérium szóvivője tájékoztatta hétfőn.

Már több mint 150-en vannak a bősi karanténközpontban
Fotó: Paraméter

A bősi karanténközpont szombaton nyitotta meg kapuit. Megérkezése után minden ügyfélnek elektronikusan kell regisztrálnia, ez az illetékes szervek állandó, online tájékoztatása miatt fontos. Hétfőn délelőtt még csak 34 személy volt a bősi karanténközpontban, délutánra azonban már 155-re nőtt a számuk.

A karanténközpontban ingyenesen biztosítanak szállást az ügyfeleknek, az étkezésért napi 13 eurót kell fizetni. Bővebb tájékoztatást a 112-es segélyhívószámon nyújtanak.

Az új típusú koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a kormány több intézkedést is hozott, ezek egyike, hogy minden külföldről hazatérő állampolgárnak 14 napra karanténba kell vonulnia. A belügyi tárca azoknak biztosít szállást a karanténközpontban, akik nem maradhatnak otthoni karanténban, illetve akik állami segítséggel, nagyobb csoportokban térnek haza. Számukra fokozatosan megnyitják a tárca tulajdonában lévő donovaly-i és Liptovský Ján-i rekreációs objektumokat is. Ha ezek az épületek megtelnének, igénybe vehetik a más minisztériumok tulajdonában lévő épületeket is.


TASR