Már tudják a Smerben, milyen felállásban vágnak neki a választásoknak

A Smer-SD-ben már megszületett „bizonyos egyezség“, hogyan vág neki a választásnak a párt – jelentette ki Peter Pellegrini kormányfő, a párt alelnöke.

Már tudják a Smerben, milyen felállásban vágnak neki a választásoknak
Fotó: tasr

Ennek részleteit azonban csak a holnapi, szerdai sajtótájékoztatón hozzák nyilvánosságra. „Pártelnökként erre minden joga megvan” - válaszolta Pellegrini arra a kérdésre, hogy Robert Fico pártelnök szerepel-e majd a listán. Azt viszont Pellegrini továbbra sem erősítette meg, hogy ő lesz a listavezető, mint mondta, ilyen dolgokat a párt elnökének kell bejelentenie.

Robert Ficóval való kapcsolatáról a kormányfő azt mondta, bizonyos dolgokban eltérhet a véleményük, de képesek a konstruktív párbeszédre és előre tudják vinni a pártot. Hozzátette, hogy a pártstratégiával kapcsolatos nézeteik közelednek. „Ne várjanak semmi drámai bejelentést” - fűzte hozzá Pellegrini azzal, hogy a pártelnöki posztról nem beszéltek. „Van elnöke a pártnak. A választással, a képviselőlistával, a stratégiával foglalkozunk, a pártelnöki poszttal nem” - zárta a miniszterelnök.

(TASR)