Már tudni, mikor és hol vesznek végső búcsút Miroslav „Meky“  Žbirkától - az is kiderült, mi okozta a halálát

2021. november 12. - 09:35 | Kultúra

A szerdán (november 10-én) elhunyt Miroslav „Meky“  Žbirkától a prágai Strašnice krematórium nagy dísztermében, november 19-én, pénteken 14 órakor vesznek végső búcsút, tájékoztatott az énekes PR-menedzsere, Rado Mešša. A Markíza TV élőben közvetíti majd az eseményeket.

Már tudni, mikor és hol vesznek végső búcsút Miroslav „Meky“  Žbirkától - az is kiderült, mi okozta a halálát
Miroslav „Meky“  Žbira (Fotó: Kulturális Minisztérium)

Meky be volt oltva, nem volt koronavírusos. Álmában hunyt el a kórházban.

A jelenlegi járványügyi szabályozás miatt a búcsúztatóján csak a meghívottak vehetnek részt. A nyilvánosság a díszterem előtti helyiségben behet tőle búcsút, ahol elhelyeznek majd egy részvétnyilvántartó könyvet.

Meky Žbirka karrierje egy „régimódi fiú” története. Nem csak a dalai legendásak.

A ceremóniát a televízió is közvetíteni fogja, illetve élőben követhető lesz Meky hivatalos Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/MiroZbirka/

A kulturális és társadalmi élet rendkívüli személyisége, zenész, énekes és zeneszerző iránti tisztelet jeléül egy részvétnyilvánító könyvet tesznek elérhetővé péntektől (november 12-től) a Kulturális Minisztérium pozsonyi, SNP téri termében. Az emberek kinyilváníthatják részvétüket minden munkanapon 9 és 18 óra között november 19-ig.

Meky a kórházban, álmában hunyt el. Egy hónapja küzdött visszatérő tüdőgyulladással. Be volt oltva, nem volt koronavírusos. Még mindig sok terve volt – koncertek, új dalok felvétele. Meky Žbirka 69 éves volt.

(tvnoviny.sk)