Már úton van a családok számlájára az egyszeri anyagi támogatás

2022. június 21. - 15:10 | Belföld

Hamarosan megkapják a gyermekes családok és a rászorulók a kormány egyszeri anyagi támogatását.

Már úton van a családok számlájára az egyszeri anyagi támogatás
Fotó: TASR - illusztráció

Boris Kollár, a Sme rodina elnöke a keddi sajtótájékoztatón elmondta, a támogatásra jogosult személyek számlájára a napokban megérkezik az összeg. Az egyszeri segélyt összesen 660 ezer család kapja meg. Rajtuk kívül az anyagi szükséghelyzetben lévő háztartások, a pótszülők és a gondozási hozzájárulásra jogosultak is megkapják az összeget.

Kollár elmondta, hogy megközelítőleg 327 ezer család kap egyszeri 100 eurót, 253 ezer család 200 eurót, 57 ezer család 300 eurót, 21 ezer család pedig 400 eurót vagy annál magasabb összeget.

"Nagyon nehéz időket élünk, óriási az infláció, emelkednek az árak, és leginkább a gyermekes családok érintettek" – hangsúlyozta Kollár, hozzátéve, hogy három hónapig tartottak a tárgyalások a koalíciós partnerekkel erről az intézkedésről. Elmondta, a 660 ezer család támogatása 83 millió euróba kerül.

A támogatást igényelhetik továbbá a személyi asszisztensek, valamint azok, akik egészségkárosodott vagy 80 évesnél idősebb emberről gondoskodnak, illetve a 62 évesnél idősebbek, ha nem kapnak nyugdíjat. A jogosultságról ITT írtunk részletesen.


(TASR)