Már a védelmi miniszter is a kisebbségi kormányzásról beszél, szerinte Sulík távozna a politikából is

2022. augusztus 11. - 09:09 | Belföld

Pontosan három hét múlva telik le az SaS ultimátuma, miszerint, ha addig nem távozik a kormányból Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter, akkor azt Richard Sulíkék teszik meg.

Már a védelmi miniszter is a kisebbségi kormányzásról beszél, szerinte Sulík távozna a politikából is
Jaroslav Naď (Fotó: TASR)

Az OĽaNO kitartóan elutasítja az SaS feltételét, így kezd egyre reálisabbá válni a kisebbségi kormányzás gondolata a nyári szünetet követően. Sulík után már Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter is erről beszél. Szerinte az egyetlen forgatókönyv, ami szóba jöhet, az az SaS távozása, ezáltal pedig a kisebbségi kormányzás létrejötte.

A védelmi miniszter szerint Sulík készen áll elhagyni a koalíciót, sőt úgy véli, hogy a politikából is távozna – legszívesebben pedig Igor Matovičot is magával rántaná. Az OĽaNO viszont elkötelezett aziránt, hogy egyben tartsa a koalíciót. „Süllyessze csak el Richard Sulík a kormányt, ha akarja, és szavazzon a fasisztákkal és a maffiózókkal. Ez az ő döntése” – mondta Naď a DenníkN-nek, majd hozzátette: Sulík elvesztette a motivációját, hogy a politikában tevékenykedjen tovább.

„Mindig azt mondja, hogy a következő választások után már egyáltalán nem lesz semmilyen funkcióban. Már másoknak is felajánlotta az elnöki posztot, ezt közvetlenül tőlük tudom. Eddig talán még nem egyeztek meg arról, hogy ki lesz az, de van néhány jelölt. Mindent megtesz azért, hogy a párt induljon a választásokon, majd utána valaki más átvegye az irányítást, ő pedig elmenjen az ausztráliai rancsára” – tette hozzá.


(DenníkN)