Marček arról vallott, hogy kinek a megrendelésére követték el a Kuciak-gyilkosságot

2019. június 6. - 10:58 | Belföld

A TV JOJ információi szerint a Kuciak-gyilkosság elkövetésével gyanúsított Miroslav Marček áprilisban azzal kapcsolatban vallott, hogy a gyilkosság megrendelése külföldről érkezett.

Marček arról vallott, hogy kinek a megrendelésére követték el a Kuciak-gyilkosságot
Fotó: TASR

„A vallomásából, amelyet 2019. április 11-én diktált le a nyomozónak, kiderül, hogy nem érdekelte őket közelebbről a gyilkosság célja. Azzal az anyaggal dolgoztak, amelyet a közvetítőtől, Andruskó Zoltántól kaptak” – írja a noviny.sk.

A lap szerint Marček leírta, pontosan mi történt, miután Ján Kuciak ajtót nyitott neki a nagymácsédi házukban: „Jánt az állítása szerint azonnal mellkason lőtte, megközelítőleg 30 centiméteres távolságról. Ezt követően lőtt Martinára, akiről azt feltételezte, hogy a ház egy másik szegletében tartózkodik, de mivel nem így volt, szemtanúvá vált” – írják.

Az állítólagos lövész arról is vallott, hogy mit tudtak Kuciakról a gyilkosság előtt.

A lap szerint a gyilkosság motívuma egy „kellemetlen újságíró volt, aki egy oroszul beszélő férfit akadályozott”.

Marček vallomása szerint Andruskó Zoltántól úgy tudták, a megrendelés egy orosz férfitől érkezett, aki nehezen beszélt szlovákul. „Megemlítette, hogy az illető újságíró, aki olyan dolgokról ír, amelyek valakinek nem tetszenek. Hogy miről és milyen, azt nem tudom” – idézi a Joj Marček vallomását.

A Kuciak-gyilkosság megrendelésével Marian Kočner vállalkozót gyanúsítják, a közvetítéssel pedig Alena Zsuzsovát – bár mindketten tagadják, hogy közük lenne a gyilkossághoz, számos bizonyíték ellenük szól. Ilyen például Kočner mobiltelefonja, amelyet a napokban sikerült feltörniük a rendőröknek.


(noviny.sk/para)